Loading...
2021 GFD 馃弳 Awards

Winner | Greenland 路 Chongqing Inter City Space Exhibition Center | Greenland (Chongqing Subsidiary)

The project is adjacent to Chongqing West Railway Station鈥攖he largest comprehensive railway transportation hub in Southwest China and an important part of China鈥檚 railway network, and is backed by Huayan Temple, an old famous Buddhist temple on the east side.

Global Future Design Awards 2022: Discounted Entries Open Now! Save $50
Super Early Discount 鈥 20th October 2021 to 30th December 2021 鈥 $199 = $149

Winner
Global Future Design Awards 2021

Greenland 路 Chongqing Inter City Space Exhibition Center
Commercial Architecture Built 

Firm
Greenland (Chongqing Subsidiary)

Architect/Designer
Greenland (Chongqing Subsidiary)

Design Team
Owner: Chongqing Greenland West Investment & Property Development Co., Ltd.锛 Architectural design: Shanghai TIANHUA Architecture Planning & Engineering Ltd. Landscape design: LISM Design Interior design: SIGNYAN DESIGN

Location
Chongqing

Country
China

Photographer/Copyright
漏He Wai Photography  

It’s the exhibition center of Greenland 路 Chongqing Inter City Space, which is a transient-oriented development integrating commercial facilities, offices, hotels and residences. The development offers diversified public spaces, and provides supporting facilities for the high-speed railway zone. With a transient-oriented development mode, it aims to enhance connection via walking systems, upgrade city image and inject new vitality into the city.

Situated in a city that features the fusion of modernity and traditions, technology and humanity and embraces new development opportunities supported by high-speed railway economy and the “Chengdu-Chongqing Economic Circle” national initiative, the exhibition center tries to portray an ideal blueprint for the city. It explores the balance between modern civilization and city memories, breaks the boundary between architectural space and nature, so as to create a poetic dwelling space that coexists with natural surroundings.

The building features a pure and simplistic appearance. The architectural form takes inspiration from the linear relationships of high-speed railways to create an iconic urban surface that activates the city. Besides, the design also draws on Zen culture of Huayan Temple and incorporates the eight scenic spots of the temple in a modern and abstract manner. The minimalist design languages endow the building with an inclusive character. Through juxtaposition and interpenetration of simple forms via pure languages, the design perfectly combines artistic sensibility with design logic, thereby creating architectural expressions full of linear tension. The interior space and landscape follow the architectural concept, so that the interior and exterior of the building are highly unified and integrated.

The area where the project locates is less developed, and the neighborhood lacks public activity space. This project produced a dramatic building form via modern approaches, unified architecture, landscape and interiors, and connected the square with the riverbank park, thereby creating a vigorous 15,000-square-meter urban square, a 1,500m2 exhibition center and pleasant metasequoia groves and paths. In this way, it provides the citizens with a public urban garden where they can enjoy scenery, relax and socialize.

The building adopted an overhanging steel roof, it meet the requirements of building assembly construction锛寃hich enabled rapid prefabrication, enhanced construction efficiency, and meanwhile realized a large, column-free and 9-meter-high interior space.


Registrations open… Don’t miss the opportunity to win with your visionary projects.