Loading...
2022 IID 🏆 Awards

Gold Winner – Beijing Chang’an Huijing Twin Towers Renovation by CLOU Architects

Originally built in 2005 for South Korea’s LG Group, the landmark twin towers that characterize the Yong’anli stretch of Beijing’s Chang’An Avenue were purchased in 2020 by GIC, Singapore’s sovereign wealth fund and held by Grandjoy, will be upgraded to become a new international Grade A office complex. CLOU architects are redesigning the twin towers’ podium facade and interior, which is expected to be completed and reopened to the public in 2023.

International Interior Design Awards 2023: Entries Open! 
Take your work to the next level. Register Now… 

Gold 🏆 Winner
International Interior Design Awards 2022

Beijing Chang’an Huijing Twin Towers Renovation
Office Interior

Firm
CLOU Architects

Designer
SHUTING ZHOU

Design Team
CLOU Architects

Location
N/A

Country
China

Photographer/Copyright
©CLOU Architects

Renovation of Beijing’s Landmark Office Complex

Located on Jianguomenwai in Chaoyang District of Beijing, the Huijing Twin Towers are situated in the heart of the CBD area, surrounded by international institutions such as embassies, China offices of foreign companies and multinational financial agencies with a very high-end business atmosphere.

The podium zone that connects the two towers is subject to a complete redesign: an interior contemporization from a dark, compartmentalized vertical circulation shaft into a bright, multi-faceted, and user-centred space complementing the adjacent office uses; and an exterior face-lift with welcoming facades and skylights that underline circulation and entrance situations.

Podium facades are reconfigured to emphasize both the revived importance of the atrium as an individual element, and the connectivity between the two towers: aenerous central gateway access replaces the multiple narrow entrance points of the original design, while horizontal façade striations evoke a sense of contemporary calm and harmony across the entire complex.

3D City Courtyard with Commercial and Office Integration

Interspersing contemporary workspace with recreational offers, the central atrium was conceived as an urban courtyard oasis, an all-day social gathering spot where sunlight, landscaping, and art create a comfortable environment at the intersection of work and commerce. Day-to-night uses, from co-working gardens to health and wellness facilities and dining establishments, ensure the vibrancy of the five above-ground levels of this central zone beyond office hours, while the basement offers extended daily services in direct connectivity to Yong’anli metro station.

Vertically staggered platforms emphasize an animated three-dimensional circulation, with green plants and artwork creating connective islands of interest below a newly expanded skylight.

Large interior windows establish visual interaction between the multi-story atrium and its adjacent services.

Public interiors continue the upscale contemporary language into the twin tower zones: two grand ground floor lobbies create a newly invigorated entrance experience to the prime office spaces, with the elegant, bright design theme extending into the public zones of all office floors.

It recreates a three-dimensional urban courtyard, dissolving the barriers between office groups through shared spaces with an immersive public courtyard, providing an enjoyable office life for future tenants.