Loading...
WADA 2019 Office Building

Odore by HAD-VD arquitectos

Odore building is located at the beginning of an important commercial and business corridor. The back limit of the builiding borders with Campestre Club of Ciudad Juárez.  Odore is a space of common interaction for companies, its contemporary typology considers the flexibility of use of spaces, either for particular offices, daily management and business support services.

World Architecture & Design Awards 2019
First Award | Category: Office Building
Architects: Carlos Villegas
Studio: HAD-VD arquitectos
Team Members: Carlos Villegas, Hugo Amparán
Country: Mexico
Website: www,had-vd.com

A vertical axis of symmetry and balance, shapes morphology of the project. The roof edges in the cornice stands out in tune with the enclosed building. There is a differentiation of height and a set of rhythms, shapes and visual textures that are articulated to consolidate the architectural character of the place.

The driveway leads through the ramp to basement that works as parking area. Ground floor and  first level contain the rental services for different businesses development. The services and general maintenance rooms are located within the second level. Each level is defined by the visual contrast of materials such as steel, metallic finish panels and stone coatings used as overlapping layers on the outside of the complex. The modular organization of glass in terraces and business offices reflects different shades of the environment by solar incidence.

There are two main components in the enclosure: the front facade, open as prelude that invites to enter the building, and the side facade, which shows an aesthetic strength to the outside and accompanies the viewer on his walk along the avenue.

At street level, from the main entrance, there is an elevated platform on which the architectural object is displayed. A series of steps lead to the outer lobby, embraced by a concave volumetry that connects the visuals of the interior in a single focal point, it is a large and open meeting space through which different accesses to the ground floor and elevator are distributed.

The side face of the complex is a morphological search for simple rectangular elements arranged in a regular way on a green slope. The volumes that compose this facade are distributed in different orientation and scale along the building, which offers a sensation of random horizontal and vertical position movement. The Odore logo and the amber colored light strip at the second level gives a highlight effect in the context. The large vertical garden fuses organic lines and different nuances that interact with the modular composition of the project.

Another great opportunity. APR’s next award Global Future Design Awards 2019 is open for Registration. Don’t miss the chance, its a huge platform for architects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *