Loading...
UDAD 2018 Housing

Touguinhó III House by Raulino Silva Architect

On the site that was being used as a planting field we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site.

Urban Design & Architecture Design Awards 2018
First Award  | Category: Housing
Architects: Raulino Silva
Studio Name: Raulino Silva Architect

Country: Portugal

The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors. Nevertheless, it was sought that both floors had direct connection with the outside garden.

In the lower floor, which occupies half of the implantation, we have a porch that allows car parking but also used for other activities, like children’s parties. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.

On the upper floor, we have three bedrooms faced south, one with dressing room and private bathroom, the other two have a shared bathroom. Both bathrooms have a private patio that allows its natural illumination and ventilation. In the posterior zone, oriented west, we have the office, the kitchen and the living room, which extend to the outside through the deck zone, connecting to the swimming pool area. In the East zone, we have the stairs and corridor with a book shelf as well as the bathroom with an attached patio next to the living room.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *