Loading...
2021 GFD 🏆 Awards

Winner | Nansha School Attached to Guangdong University of Foreign Studies | Kaiyee Design (Hangzhou Office)

Nansha School Attached to Guangdong University of Foreign Studies, positioned as a high-end international bilingual private school, is supported by the government, run by Guangdong University of Foreign Studies, invested by enterprises and operated by an education company under Kwg Group.

Global Future Design Awards 2022: Discounted Entries Open Now! Save $50
Super Early Discount – 20th October 2021 to 30th December 2021 – $199 = $149

🏆 Winner
Global Future Design Awards 2021

Nansha School Attached to Guangdong University of Foreign Studies
Educational Architecture Concept

Firm
Kaiyee Design (Hangzhou Office)

Architect/Designer
Kaiyee Design (Hangzhou Office)

Design Team
Wang Wenzhi, Wang Hao, Shen Bing, Li Jing, Shen Hui, Wang Chenyang, Huang Lilong, Liu Yiqing, Zhao Zhaokang

Location
Wanqingsha Town, Nansha District, Guangzhou City

Country
China

Photographer/Copyright
©Kaiyee Design (Hangzhou Office)

Located in Wanqingsha Town, Nansha District, Guangzhou, the project covers a plot area of about 134,471 square meters, with a gross floor area of 171,683 square meters or so. Aiming to be an advanced and international K12 demonstration school in the Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, the project is designed and built according to high national standards to drive local education to make a new leap forward.

With affection for the local magnificent landscape, the design team reflects on the relationship between culture and building, nature and emotion. The design starts from “students-oriented” concept, continues the tone of traditional Lingnan architecture, and combines modern elements and British style to provide each student with complete campus life experiences including education, entertainment, living and exploration.

The design team emphasizes making good use of the site’s existing natural landform and integrates natural elements into spatial creation. In light of traditional courtyard-style layout, the project arranges kindergarten, elementary school, middle school and high school in different areas based on major nodes, creating an organic and sustainable campus environment featuring modernity, simplicity, diversity and inclusiveness.

The project adopts red bricks, stone moldings and white window frames together with exquisite and elegant details and decorative patterns. The dominant reddish-brown color shows an affluent and elegant lifestyle while the blue-gray hue represents British romance, shaping the temperament and charm of a century-old school.

Brown stones and red bricks are the unique symbols of classic British-style architecture during the Victorian period. The project introduces the authentic British-style architectural features to Guangzhou with a simple and smooth lines and heavy red brick facades. Each inch of textures and colors inherits the quintessence of British culture.

The building form draws on classical European architectural style, and integrates modern and classical elements on the premise of keeping the architectural functions fully applicable.

The campus shows strong adaptability and integration. The design responds to cultural context, inherits classics and art, and creates an environment that stimulates the spiritual communication and emotional resonance between students and architecture.


Registrations open… Don’t miss the opportunity to win with your visionary projects.